kaikki taiteen tekeminen alkaa .

Pastellimaalauksen perusteet

Pastellimaalaus on tekniikka, jossa käytetään pastellikyniä ja -liituja maalauksen luomiseen. Pastellivärit ovat kuivia ja jauhemaista, joten niillä voi maalata pinnan peittämättä sen tekstuuria tai väriä kokonaan.

Pastellimaalauksen perusteet ovat seuraavat:

 1. Pohjustus: Ennen maalaamisen aloittamista on tärkeää valmistaa maalauspohja. Pastellivärejä voi käyttää monilla eri materiaaleilla, kuten paperilla, kartongilla tai kankaalla. Pastellipaperi on erityisen suositeltavaa, sillä se on valmistettu vastaanottamaan pastellivärejä parhaiten. Paperin karkea pinta auttaa pitämään pastellivärit paikoillaan ja estää niitä liikkumasta.
 2. Värien kerrostaminen: Pastellimaalauksessa värit kerrostetaan päällekkäin. Aloita kevyesti kerrostamalla väriä ja lisää vähitellen intensiivisyyttä, jolloin saat syvemmän sävyn. Pastellimaalauksessa värin sekoittaminen on vaikeaa, joten värien kerrostaminen on hyvä keino luoda syvyyttä.
 3. Varjostaminen: Pastellimaalauksessa varjostamisessa käytetään eri tekniikoita, kuten hankaamista, siveltimen käyttöä tai sormin painamista. Värien sekoittuminen ja liikkuminen ovat osa pastellimaalauksen estetiikkaa, joten älä pelkää kokeilla erilaisia tapoja varjostaa.
 4. Suojaus: Pastellimaalauksessa on tärkeää suojata maalaus kerroksen päällä, sillä pastellivärit voivat olla herkkiä liikkumiselle ja naarmuuntumiselle. Suojaa maalaus kerroksen päällä suihkelemalla pastellisprayta tai levittämällä pastellipaperin päälle kiinnityssuihketta.
 5. Puhdistus: Pastellimaalauksessa pastellijauhe voi helposti leviää ympäriinsä, joten on tärkeää pitää työskentelytila siistinä ja puhdistaa pastellipöly säännöllisesti. Voit käyttää pastelliharjaa tai pölyimuria pastellipölyn puhdistamiseen.

Pastellimaalaus on ainutlaatuinen ja kaunis tekniikka, joka antaa mahdollisuuden luoda pehmeitä ja eläviä maalauksia. Kokeile erilaisia värejä, tekniikoita ja materiaaleja, jotta voit kehittää omaa tyyliäsi pastellimaalauksessa.

0
  Ostokset
  Sinulla ei ole ostoksiaPalaa kauppaan
  Scroll to Top
  Verified by MonsterInsights