kaikki taiteen tekeminen alkaa .

Akryylivärien apuaineista

akryylivärien apuaineet

Akryylivärien apuaineiden perusteet

Akryylivärit ovat vesiohenteisia, joten alkuun pääset pelkällä siveltimellä ja vedellä. Aika pian saatat huomata, että tietyistä apukeinoista voisi olla sinulle suurta hyötyä. Tässä pieni apupaketti erilaisiin apuaineisiin:

 • MAALAUSNESTE Maalausnestettä käytetään värien ohentamiseen. Maalausnesteenä voi käyttää pelkkää vettä, mutta vesi tekee väreistä helposti liian laihoja ja väri ei välttämättä näytä enää yhtenäiseltä vaan siihen tulee rakoilua. Akryyliväreille tarkoitettu maalausneste lisää värien läpikuultavuutta ja tekee väripinnasta paremman näköisen. Maalausnesteitä on matta, puolikiiltävä sekä kiiltäväpintaisiä. Maalausnesteen rinnalla voidaan myös käyttää hieman vettä.
 • VÄRIN PAKSUNTIMET Värin paksuntimia käytetään silloin kun akryyliväristä halutaan paksuja, kolmiuloitteisia pintoja. Väreistä saadaan parempia esimerkiksi palettiveitsellä työskentelyyn. Värien paksuntajat eivät juurikaan muuta värien sävyjä.
 • MUOVAILUPASTA on hieman erilainen kuin värin paksuntimet. Muovailupastoja voidaan käyttää niin että pastalla tehdään ensin halutunlainen pintakuvio ja sen jälkeen kuivunut pinta maalataan akryyliväreillä.
 • KUIVUMISEN HIDASTIN Akryylimaalit kuivuvat melko nopeasti ja tämä rajoittaa hieman työskentelyä. Kuivumisen hidastin antaa lisäaikaa upeiden värisävyjen aikaansaamiseksi. Katso kunkin aineen käyttöohjeesta kuinka paljon hidastinta kuuluu laittaa värin sekaan.
 • VERNISSA viimeistelee maalauksen ja antaa työlle tasaisen kiillon. Vernissaa on sekä siveltimellä levitettävää että spray -purkissa. Vernissa levitetään vasta sitten kun maalaus on varmasti kuivunut. Jos maalauksessa on kohtia mitkä kiiltelevät eri tavalla (mattapinta sekä kiiltävä pinta) vernissa tasoittaa pinnan sellaiseksi että se kiiltää samalla tavalla joka kohdasta. Vernissaa on kiiltävää, puolikiiltävää sekä mattapintaista.
0
  Ostokset
  Sinulla ei ole ostoksiaPalaa kauppaan
  Scroll to Top
  Verified by MonsterInsights